Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Lider bošnjačke Stranke demokratske akcije i potpredsednik Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da ne veruje da će se „među Srbima“ naći lider koji će potpisati nezavisnost Kosova, i ocenio da će se, ako se to ipak desi, kako je rekao, „otvoriti apetiti prema BiH i da će se tražiti kompenzacija za Srbe i Srbiju“. On je dodao da Srbi, Hrvati i Bošnjaci u BiH žive zajedno vekovima i da im realno ne mogu biti  bliži ljudi sa one strane granice, koje i ne poznaju.

Nije tačno. Evo Mile npr. poznaje Vučića i nema mu bližega a i Vučići su vekovima živeli sa te strane Drine samo se ovaj sada razbaškario u Srbiji.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će u utorak javnost biti obaveštena o tačnom načinu sprovođenja nastave u novoj školskoj godini. Tokom gostovanja na TV Prva, Brnabić je kazala da je za đake od prvog do petog razreda najbliži model za sada da nastavu pohađaju u škola. O svemu ostalom, dodala je, ministar prosvete Mladen Šarčević obavestiće javnost u utorak. Govoreći o nastavi na univerzitetima, koja počinje u oktobru, Brnabić je rekla da država zbog autonomije univerziteta tamo nema ingerencije, ali da će biti tu da pruži pomoć.

Kakva glupost! Ako postoji bar nešto što sigurno nema nikakve veze sa autonomijom univerziteta onda je to pandemija i njen uticaj na zdravlje naroda. Ne, ne Ana, nije to nego se plašite da svojim izmišljotinama ne iznervirate studente (jedini koji u ovoj zemlji sada imaju potencijal i kapacitet za promene) pa da vas najure i iz Kriznog štaba i iz zgrade vlade, i iz predsedništva, i iz skupštine… Na ulicu… I dalje.

Moratorijum, banke i kriminalci !?!

U ovoj zemlji jedino što svakog dana od vlasti možemo očekivati su apsurdi za apsurdima. Najnoviji je moratorijum na otplatu kredita. Svi koji ne žele moratorijum moraju da se jave bankama. Onima koji to ne učine (nisu upoznati ili nisu u prilici) po automatizmu će biti uspostavljen moratorijum sa dodatnim kamatama na glavnicu zbog perioda obustave plaćanja rata i dodatnom korišću banaka. Ko je mogao tako nešto da smisli? Samo neki teži prevarant.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.