Komentar dana: Nenad Radosavljević

 

Komentariše: Nenad Radosavljević

Član Kriznog štaba Srbije za borbu protiv pandemije Predrag Kon izjavio je da se situacija sa koronavirusom nesumnjivo pogoršava i da je takva da se „ne vide naznake da će biti brzog poboljšanja“. Kon je, u gostovanju na televiziji Pink, rekao da je alarmantan podatak da čak 57 odsto obolelih od koronavirusa ne zna gde se zarazilo, što automatski pokazuje da je virus u cirkulaciji, a posebna opasnost od inficiranja je u javnom saobraćaju, kao i u drugim zatvorenim prostorima. Kako je objasnio, predstoje prijemni ispiti, maturske večeri, svadbe i druga slavlja, a sve to su rizični skupovi.

Kada bi mi, ne daj Bože, bila potrebna pomoć ili savet u vezi COVID-19, poslednje osobe na svetu od kojih bi ih zatražio bi bile Kon, Darija i onaj iz Niša. Potpuno svesni da o virusu znaju koliko i svaki običan obrazovani građanin oni se ipak po ceo dan ‘trpaju’ ispred kamera obmanjujući onaj neuki deo našeg naroda zloupotrebljavajući svoje trenutne pozicije u korist političkog interesa diktatora. Svog gazde.

Tanja Fajon, predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU, kazala je za N1 da posle izbora održanih 21. juna više nema parlamentarne opozcije, što dovodi u pitanje legitimitet rada novog parlamenta. Dodaje da Evropski parlament brine nekoliko stvar. To su najniža izlaznost od 2000. godine, kao i „dramatična promena u sastavu parlamentu u kojem će dvotrećinsku većinu imati jedna lista“.

Jednom će i Vučić shvatiti da međunarodni zvaničnici uopšte nisu ‘blesavi’ nego se prave. I to što on o njima sme svašta da kaže nije zato što je on hrabar, nego zato što ga oni puštaju da govori šta hoće, ali da radi šta mu kažu.

Predsednik Dosta je bilo Saša Radulović, rekao je da su poslanici tog pokreta u četvrtak izvršili uvid u birački materijal i utvrdili da su izbori lažirani, ali da Republička izborna komisija nije reagovala zbog toga.

Da će tako biti znali smo i pre izbora. I on je mogao da zna ali nije hteo.

Rusija glasa za ustavne reforme koje bi omogućile predsedniku Vladimiru Putinu da se za tu poziciju kandiduje još dva puta, i to u kontinuitetu, nakon isteka aktuelnog mandata 2024. godine. Referendum je zvanično zakazan za 1. jul, međutim, zbog epidemije, glasanje traje sedam dana.

Pošteno, ako je i od njega, mnogo je. Ako ni zbog čega drugog a ono bi zbog sebe bilo normalno da stane i kaže da je bilo dosta. Neka je Amerika nakaradna u mnogo čemu ali je u tome normalnija. Dva mandata i gotovo.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.