Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Rusija nikada neće prihvatiti da Kosovo bude nezavisna država niti da postane član UN, izjavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović. On je rekao da će Rusija podržati svaki kompromis po pitanju Kosova koji odgovara Srbiji, a koji bude postignut u okviru Rezolucije 1244 i Ustava Srbije. Popović je, tokom posete manastiru Banjska, ukazao da Rusija čvrsto poštuje Rezoluciju 1244 i Ustav Srbije.

Potpuno ga ništa ne košta da ovo kaže, a pri tome lepo zvuči. Nema to nikakve veze sa njegovim poslom, ali baš lepo zvuči… Sa Kosova o Kosovu… Pa neće valjda da nam priča o inovacijama i tehnološkom razvoju… Ovde i sada. I on odlično zna da Rezolucija 1244 ništa ne znači, ali prija prisutnima kada je pomene dok daje izjavu medijima koji ga prenesu, pa on bude srećan zbog toga, jer je ispunio privid patriotske dužnosti i nalog vrhovnog vođe… Posipanje naroda pepelom po glavi.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da za Srbiju neće biti boljeg pape od Franje i da je njegov lični stav da papa treba da dođe u Srbiju… „Uz to, teško da ćemo u budućnosti moći da računamo na nekog papu koji će imati više razumevanja za poziciju Srbije od pape Franje“, rekao je Dačić.

Neko ko je pionir maleni, partizan, ateista i komunista – nismo ni očekivali da ima drugačiji stav. Sva druga politička pitanja mogu imati bar neke veze sa njegovim poslom i sa njim lično, ali ovo nikako ne.

U intervjuu za Večernje novosti, na pitanje da li može da zamisli da narod odbaci pravno obavezujući sporazum sa Kosovom, Ana Brnabić je rekla da se tako nešto uvek može desiti, ali bi bilo bolje da narod preuzme odgovornost za svoju budućnost.

Ako bi ovaj narod trebalo da preuzme odgovornost za svoju budućnost, a trebalo bi, onda je najbolje da pravno obavezujući sporazum, koji hoće da mu skroje ova vlada i ovaj predsednik – odbaci, a da pomenute strukture sa vlasti i sa vrata zbaci. U paketu.

Jedanaest saobraćajnih policajaca Policijske uprave u Kikindi uhapšeno je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela – primanje mita i zloupotreba službenog položaja. Uhapšeni se sumnjiče da su prilikom kontrole saobraćaja na području Kikinde od vozača ili suvozača primali domaći i strani novac kako prema učiniocima prekršaja ne bi preduzimali radnje iz svoje nadležnosti. Oni se, takođe, sumnjiče da su vršili prekvalifikacije prekršaja pa su učinioce saobraćajnih prekršaja sankcionisali za blaže prekršaje.

Ja mislio to normalno. Dobar dan, dobar dan… Službeno lice kaže – koliko za pojas, ili prekoračenje brzine, ili svetla ili mobilni… Ja mu lepo dam pare i idem dalje.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.