Potreban novac za lečenje obolelog mališana iz Gračanice: Humanitarna akcija za Novaka

U Gračanici je sinoć održano humanitarno veče posvećeno malom Novaku Lazareviću za čije je lečenje neophodan novac. Mole se svi ljudi dobre volje da pomognu.

Dvogodišnji Novak Lazarević boluje od epilepsije, nedavno su mu dijagnostikovane i ciste na mozgu. Pre dva meseca doživeo je kliničku smrt u bolnici u Kragujevcu.

Za dalje lečenje u Beogradu neophodna je velika suma novca koju njegovi roditelji nisu u mogućnosti da obezbede.

„Mali Novak se trenutno nalazi kod kuće. On je juče ujutru otputovao u Tiršovu, a potom je upućen na dalje lečenje od strane doktora Aleksandra Dimitrijevića,“ izjavio je otac obolelog dečaka, Dalibor Lazarević.

Sedmočlana porodica Lazarević živi od jedne plate i svaka vrsta pomoći im je dobrodošla. Zahvalni su ljudima velikog srca koji se rado priključuju akciji za sakupljanje sredstava za lečenje obolelog mališana.

„Apelujemo na sve meštane da se odazovu ovakvim akcijama, jer njihovo malo nekome znači mnogo,“ istakao je jedan od organizatora, Dušan Đokić.

„Ja sam ustupio lokal kako bi se održala ova humanitarna žurka na kojoj se naplaćuje ulaz u simboličnoj vrednosti od jednog evra. Sav prihod od prodatog pića je namenjen za njegovo lečenje,“ rekao je vlasnik lokala Ivan Šubarić.


Svi koji žele da pomognu malom Novaku, to mogu da učine uplatom na žiro račun: 205-9011007432903-80 na ime Lazarević Dalibor.


RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.