Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Vršilac dužnosti kosovskog premijera, Ramuš Haradinaj, ocenio je da je poziv da se pojavi pred Specijalnim sudom bio politički, da je predstavljao pritisak na njega zbog uvođenja taksi na robu iz Srbije te ponovio da bi ukidanje takse bilo „tragično“.

Ja mislio da se Specijalni sud bavi ratnim zločinima kad ono taksama. I ceo svet to mislio kao ja. Ipak je problem u razumevanju do njega. Nadam se da će ga presuda otrezniti. Njemu otrežnjenje a porodicama žrtava i svima nama konačno zadovoljenje pravde.

Nekoliko sati nakon objavljivanja mape na kojoj je kosovska teritorija u granicama Srbije i oštrih reakcija iz Prištine, albanski premijer korigovao je video. Edi Rama je video zapis ispravio na svom Fejsbuk nalogu, ali se nije oglasio tim povodom, iako se to od njega očekivalo. Expres piše da je video u kojem je prikazana mapa kosovske teritorije u granicama Srbije na zvaničnoj fejsbuk stranici albanskog premijera stajala duže od pet sati.

A nama merak! Pet sati Kosova u Srbiji. Ništa nisu vekovi. Ovih pet sati je još jedan istorijski uspeh sadašnje srpske vlasti na čelu sa njim. Kako njihov – nije jasno, ali je njihov i tačka. Tako kaže Sarapa.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, dao je nalog Vojnobezbednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ‘ruski špijuni vrbuju srpske agente’, rekla je premijerka Ana Brnabić. Snimak na kojem ruski obaveštajac navodno daje novac srpskom zvaničniku. „Očekujem u svakom trenutku da dobijem nove informacije. U stalnom sam kontaktu sa predsednikom. Ako je istina, to je ozbiljan problem“, rekla je Brnabić.

Neke kese, neki snimci, neka zabrinutost, neka odlučnost da se to sve ispita, neke pare, neki stalni kontakti sa predsednikom, neka sekiracija i…Ma Krušik bre!!! Ma pljačka naroda, pokvarenjaci!!! 

Poslanici od danas u Skupštini razmatraju predlog budžeta za 2020. godinu. Ministar finansija, Siniša Mali, poručuje da će svi amandmani, a ima ih stotinak, biti razmotreni. Očekuje i da će budžet biti usvojen do kraja novembra. Plan državne kase predviđa prihode od 1.314,5 milijardi dinara, rashode od 1.334,7 milijardi dinara, tako da će deficit iznositi 20,2 milijarde dinara, odnosno 0,3 odsto BDP-a.

Da li je ovaj Mali naučio da čita brojeve u stotinama, hiljadama, milionima i milijardama je jedino što me zanima. Ovo drugo nije ni važno, jer što kaže naš predsednik, taj film realizacije ovog budžeta on neće da gleda. Ni, on, a ni oni. On da čita izveštaj a on, ni oni da u njemu uživaju.  Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.