Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, govoreći o nedavnoj poseti SAD-u, da ne može da tumači ili govori o značaju svojih poseta, ali da je svaki razgovor sa predstavnicima najmoćnije sile sveta veoma značajan, posebno kada je to razgovor o stvari oko kojih nismo saglasni.

I posebno ako je to na našu štetu, a na tvoju i njihovu korist.

„Svakako da ne očekujemo lake dane, ni laku jesen, ni jednostavnu zimu za nas“, istakao je predsednik Srbije za TV Pink. Kako je rekao, „nije prvi put da smo u takvoj situaciji“, ali da će nastaviti da se bori za Srbiju, za srpski narod na Kosovu, za nacionalne i državne interese. „A, da očekujemo da nam teku med i mleko, da vam govorim kako sam fantastičan posao napravio tako što sam promenio njihovo mišljenje…Mnogo smo mi mali da bismo menjali mišljenje velikih“, podvukao je Vučić.

A mnogo nam govori o tome kako nam je lepo i kako nižemo ekonomske uspehe i kako nam teku med i mleko. To zna. A ne zna da kaže da je javni dug povećao sa 15 na skoro 28 milijardi evra, za svoje vladavine. To nećete saznati čak ni na stranici sajta Uprave za javni dug Ministarstva finansija Republike Srbije jer to kriju. Aj koga ne mrzi neka proba. Sajt je http://www.javnidug.gov.rs

Pojedini mediji su juče preneli vest da je direktor Samostalne liberalne stranke Miroslav Ristić napustio SLS i prešao u Srpsku listu, povodom ovih navoda oglasila se Samostalna liberalna stranka navodeći da je to „najnovija gnusna laž“.

Potpuno jednaki i jedni i drugi. Kada se jednom sva ova glupost završi moraće i pripadnici i simpatizeri i izvršioci i oni koji su glasali i za jedne i za druge da odgovaraju pred zakonom ili bar pred svojom savešću, ko je ima. Razlike među njima nema.

Potpredsednik Alijanse novo Kosovo (ANK) i gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri pridružio se juče Pokretu Samoopredeljenje i tokom ceremonije je rekao da se na to odlučio jer nije imao“ podršku vlade niti njegove stranke“. Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti je bio jedina osoba koja ga je u najtežim vremenima, kada se razgovaralo u evropskim centrima o Mitrovici, izuzetno podržavala, pomagala i vodila ga na pravi put bez greške. Lider Samoopredeljenja, Aljbin Kurti je poželevši Bahtiriju dobrodošlicu, rekao da je ceremonija nešto obično, jer ni on nije prvi put u Mitrovici, niti je Agim Bahtiri prvi put u Samoopredeljenju.

Inače da se zna, Agim Bahtiri je novokomponovani, navodno biznismen, a inače lovac na lovu, koju nema, sa gelom u kosi.

Predstavnici budžeta Kosova i Centralne izborne komisije (CIK) saglasili su se da će za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu biti potrebno oko šest miliona evra. Očekuje se mišljenje Ustavnog suda Kosova o nadležnostima vlade nakon ostavke premijera, rekao je savetnik ministra finansija Ljulzim Rafuna. Rafuna je za Kosovapress rekao da su sredstva obezbeđena, ali da ne mogu biti preneta CIK-u do mišljenja Ustavnog suda.

Sve mi je nekako jasno ali ko tu veliku lovu mulja za ništa odavde onde, iz ovog u ono, bez razloga i smisla i ko je na kraju uvuče u svoj džep, to nikako nije. Da li ovi koji igraju igru ili oni koji, navodno, igru organizuju ili oni koji su je platili???Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.