Srpski telegraf: Dačić predložio da Sever Kosova uzme Srbija, a ostatak da dele Putin i Tramp na 99 godina

Dačić
FOTO: Vreme

“Srbija treba da uzme Sever, a da crkve i manastiri dobiju autonomiju. Sve ostalo neka uzmu Tramp i Putin na 99 godina”, predlog je rešenja “kosovskog čvora” koji je prema pisanju Srpskog telegrafa izneo šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Dačić već duže vreme zastupa ideju podele/razgraničenja kao rešenja kosovskog pitanja, a ova izjava, ovog puta, privukla je pažnju i medija u regionu.

U nastavku prenosimo deo teksta koji je objavljen na portalu Republika, portal Srpskog telegrafa u petak, 23. avgusta:

Dačić predložio da Sever Kosova uzme Srbija, a ostatak da dele Putin i Tramp na 99 godina

Američki i ruski predsednik Donald Tramp i Vladimir Putin da upravljaju teritorijom Kosova južno od Ibra, i to po modelu koncesije na 99 godina, rešenje je koje bi, po rečima ministra Ivice Dačića, moglo da reši kosovski čvor.

Prema rečima šefa diplomatije, ovo rešenje obezbedilo bi dugotrajan mir. – Srbija treba da uzme sever, a da crkve i manastiri dobiju autonomiju. Sve ostalo neka uzmu Tramp i Putin na 99 godina. Ako bi se tako rešio kosovski čvor, garantovano bi bio osiguran mir na ovim prostorima – navodi ministar.

Dačić podseća da je sličan predlog nedavno lansirao i američki predsednik. – Čuli smo da u svetu već ima različitih predloga, eto, nedavno je bilo priče da Tramp hoće da kupi Grenland. Pa, kad već hoće, što ne uzmu deo Kosova umesto Grenlanda – poručuje Dačić za Srpski telegraf.

Republika

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.