Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Udruženje veterana „OVK“ saopštilo je da je od Specijalnog suda u Hagu do sada pozive za ispitivanje primilo oko 70 članova tog udruženja. Kako navode, još 10 njih će biti pozvano. Među tim osobama, kako se navodi, nema poznatih lica ili vršioca javnih funkcija, javio je KiM Radio.

Zar ovde nije sve jasno? Oni tačno znaju ko, koliko njih, a sigurno i zbog čega će biti pozvano iz Specijalnog suda jer su do sada delili privilegije i dobro znali sve jedni o drugima. 

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj saopštio je da je danas Ustavnom sudu podneo zahtev za tumačenje svog postupka ostavke sa funkcije premijera i defininisanja nadležnosti i funkcionisanja vlade posle ovog postupka. Haradinaj je napisao na Fejsbuku da je cilj zahteva „ne samo da se traži razjašnjenje zakonske situacije nastale nakon ostavke i time izbegne institucionalni vakum, već i da takvo tumačenje Ustavnog suda razjasni slične situacije u budućnosti“. Istovremeno, on je pozvao predsednika Kosova, Hašima Tačija, parlament i političke partije da preduzmu neophodne mere za objavljivanje parlamentarnih izbora.

Ni zbog sekiracije oko nadležnosti i funkcionisanja vlade, ni zbog sličnih situacija u budućnosti, ni zbog institucionalnog vakuma… Njegov problem je ako konkurentu Tačiju padne na pamet da mandat ponudi nekom drugom.

Putarina na auto-putevima u Srbiji od danas je veća za 12 procenata.

Ako neko misli da će se za toliko procenata povećati debljina i poboljšati kvalitet asfalta na njima, vara se. Ovih novih 12 odsto ide pravo u džep onima kojima je ono što su do sada krali bilo malo.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.