Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na panelu „Dijalog Beograd-Priština – ulaženje u srž“, u okviru međunarodne konferencije GLOBSEC u Bratislavi, da se do rešenja kosovskog pitanja može doći samo kompromisom i da ono mora biti takvo da obe strane „malo popuste“. Vučić je naveo da Priština i Srbija imaju drugačija tumačenja o teritoriji Kosova. Prema njegovim rečima, prištinske vlasti i albansko stanovništvo smatraju da Kosovo pripada njima, i da je nezavisna država, a prema srpskom Ustavu Kosovo je teritorija Srbije.

Malo je bilo vremena. Taj bez dva sata ne može ni da počne. Ma za tri sata ne može ni da se zagreje. Videli bi oni njihovo “ulaženje u srž” da je GLOBSEC Skupština Srbije pa da se on raspriča… I da naravno ništa ne kaže kao i sad.

Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, rekao je da u tom gradu nije bilo poplava usled obilnih padavina, zahvaljujući uspešnim radovima 2015. i 2016. godine kada je lokalna samouprava očistila 2.000 kilometara kanalske i mreže reka, rečica i potoka. Zelenović je na konferenciji za novinare kazao da su nakon velike štete posle majskih poplava 2014. evidentirali 19 kritičnih tačaka u 32 mesne zajednice na kojima su radili tokom cele 2015. i jedan deo 2016. godine. Šef komunalne policije u Šapcu, Nenad Ilić, kazao je da su tada očistili oko 70 odsto vodotoka. „Druga akcija koju smo sprovodili je odnošenje smeća sa seoskih područja. Mi smo jedan od sedam gradova u Srbiji u kome se smeće odnosi sa čitave teritorije, pa više ljudi sa sela ne bacaju svoje smeće u njive i vodne tokove. To je pomoglo da ono što smo očistili 2015. i 2016. godine bude čisto i danas“, kazao je gradonačelnik Šapca.

Tako to rade oni koji znaju i koji nisu pokvareni – opoziciona “Zajedno za Srbiju”. Nažalost, samo 6 u Srbiji.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, učestvovao je danas u diskusiji „Stvaranje kadrova za prelazak na ekonomiju budućnosti“ na ekonomskom forumu SPIEF i poručio da je budućnost radnih mesta u zajedničkom radu čoveka i robota. Popović je rekao da Srbija sprovodi ulaganja koja će omogućiti stvaranje „kadrova budućnosti“.

Kadrovi budućnosti, roboti u zajedničkom radu sa čovekom u ekonomiji budućnosti?! To će Srbiji poslednjoj na svetu da se desi. Robote treba neko da razvija i napravi a ko će ako svi pametni odu. A i ako nam ih neko da, neće imati sa kime da rade jer nikoga od ljudi, koji nešto znaju da rade, neće biti u ovoj propaloj ekonomiji u budućnosti dok god ova zemlja od inovacija i tehnološkog razvoja ima samo ministra… Za to.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.