Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Raseljeni u kolektivnim centrima na Brezovici četrnaesti dan su bez struje. Opština Štrpce u saradnji sa Ministrastvom za zajednice i povratak u Vladi Kosova pokušava da pronađe rešenje. U kolektivnim centrima ima male dece, ali i starih i bolesnih osoba. Ministarstvo za zajednice i povratak nedavno je saopštilo da u saradnji sa Opštinom Štrpce nije uspelo da dođe do kompromisa sa kompanijom KEDS, kako bi se kolektivnim centrima na Brezovici ponovo priključila električna energija. U četiri kolektivna centra na Brezovici struja je isključena zbog navodnih dugovanja od pre deset godina.

Ja znam rešenje. Opština i ministarstvo plate navodni dug od pre deset godina. KEDS priključi struju. Život se normalizuje deci, starima i bolesnima. A onda lepo sednu ministarstvo, opština i KEDS, pa raspravljaju o tome do mile volje.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je rekao da ima puno poverenje u Srpsku listu i sve njene funkcionere. On je naveo da podržava sve one koje podržava i srpski narod na KiM, jer je, kako kaže, neophodna sabornost i jedinstvo.

U pravu je. Srpski narod je podržao Vučića, ni pojma nemajući da će se ispod njega izleći Vinka, Igor, Nenad, Dalibor, Marko, Dušan… Ali pošto nauka još nije utvrdila ko je stariji kukavica ili jaje, to je zbunjeni narod u prenosnom smislu zaista podržao i njih. I eto mu ih sad. I njih i njega.

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin kaže da je moguće „dublje“ uključivanje Rusije u kosovski problem, ako takvi predlozi budu stizali. Čepurin ističe da će Moskva biti na strani Beograda i podržati odluku koju Srbija i srpski narod smatraju prihvatljivom.

To pravo “dublje” uključivanje Rusije u kosovski problem je bilo Aerodrom Slatina. Od tada su sva ruska uključivanja samo “plitak potok” za belosvetske projektante stanja na Kosovu.

Vučić je najavio danas da će država videti šta može da učini po pitanju cene dizela, zbog poljoprivrednika i prevoznika pre svega, ali da nikakve mere neće donositi pod pritiskom ulice.

Tako je “ulica” u ovoj zemlji postala prošlost i otišla u istoriju, a dobra volja jednog čoveka otvorila vrata budućnosti i perspektive jednog naroda.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.