Komandant regionalne komande KFOR-a zapad: Jača veza sa opštinama radi izgradnje bolje budućnosti

Pukovni Marko Javarone
FOTO: Italijanski KFOR

Komandant Regionalne komande KFOR-a zapad, Pukovnik Marko Javarone, održao je juče sastanke sa gradonačelnicima Opština Zapadnog Kosova koji iz „institucionalnih razloga“ nisu mogli da učestvuju na „Političkom okruglom stolu“ održanom u Kampu Viljađo Italija 29. marta, saopštio je italijanski KFOR.

Na sastanku su bili predsednik Opštine Štrpce, Dalibor Jevtić, predsednik Opštine Kačanik, Besim Iljazi (Ilazi), predsednik Opštine Klina, Zenun Eljezaj (Elezaj), gradonačelnik Orahovca Smajlj Ljatifi (Smajl Latifi), predsednik Opštine Suva Reka, Balji (Bali)Muharemaj i predsednik Opštine Mamuše, Abduljhadi Krasnic (Abdulhadi Krasnic), stoji u saopštenju KFOR-a.

Pukovnik Javarone je sa njima razgovarao o osnovnim temama koje su se pojavile tokom martovskog okruglog stola, kao što su mirna koegzistencija između svih zajednica, važnost razmene mišljenja, međusobnog slušanja i traženja dijaloga.

Razgovaralo se o ekonomskim i socijalnim pitanjima poput potrebe da se podstaknu mlađe generacije da ne emigriraju u inostranstvo aktivnim učešćem u razvoju Kosova i razmeni funkcionalnih i dobitnih rešenja za poboljšanje zaštite životne sredine.

Radio GoraždevacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.