Priština odobrila inicijativu za članstvo u Međunarodnom birou za izložbe; Čitaku: Član smo od 2015, skandalozno

Kosovska vlada
FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Vlada Kosova je odobrila inicijativu za članstvo Kosova u Međunarodnom birou za izložbe, odnosno pristupanje Pariskoj konvenciji.

Zamenik ministra industrije, preduzetništva i trgovine, Getoar Mjeku, izneo je ovu inicijativu pred kabinetom Vlade na današnjoj sednici.

„Ove godine smo bili svedoci prvog učešća Kosova na svetskoj izložbi održanoj u Dubaiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i ovo uspešno iskustvo je produbilo naše uverenje u važnost promocije zemlje i saradnje sa drugim zemljama na ovakvim događajima. Cilj nam je članstvo Kosova u Međunarodnom birou za izložbe sa sedištem u Parizu, organizaciji od 170 zemalja koja nadgleda svetske izložbe, specijalizovane, hortikulturne. Takođe olakšava saradnju između učesnika na izložbama“.

KoSSev: Čitaku Kurtiju: Kosvo već član Biroa, nemojte da ste smešni

Potpredsednica PDK, Vljora Čitaku, reagovala je u međuvremenu navodeći da je zapravo Kosovo član ovog biroa još od 2015. godine.

„Iskreno, skandalozno. Hajde da još jednom proglašavamo nezavisnost“, poručila je Čitaku u objavi na Fejsbuku.

„Kosovo je takođe pristupilo relevantnim EKSPO konvencijama. Kosovo je učestvovalo na EKSPO Antalia 2016, a nedavno na EKSPO Dubai. Premijeru, apliciraj za Savet Evrope. Imamo glasove. Nemojte biti smešni da aplicirate za članstvo u organizacijama čiji smo već član“, savetovala je Kurtiju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.