Koljići sumnja u istinitost „datoteka“: Ukoliko bi one procurile iz Specijalnog suda, bio bi to skandal nezabeležen u svetu

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kuštrim Koljići (Kushtrim Koliqi), direktor organizacije INTEGRA, sumnja u verodostojnost 4.000 dosijea koji su prošli ponedeljak završili u kancelariji „Udruženja ratnih veterana OVK“.

Prema njegovim rečima, Specijalni sud je institucija koja do sada nije napravila ni najmanji propust, izveštava Kljan Kosova.

„Govorimo o sudu koji nije imao ni najmanji propust. Veoma sumnjam u verodostojnost ovih dokumenata.“

„Govorimo činjenicu. Nije moguće doći do imena unapred. Na osnovu njihovog rada, učinilo mi se (ovo) kao prava maškarada“.

On je u Rubikonu kod Adriatika Keljmendija izjavio da ukoliko bi takvi spisi procureli iz Specijalnog suda, onda bi to bio skandal velikih razmera, izveštava Kljan Kosova.

„Ako bi se ovakav rezultat dogodio Specijalnom sudu, onda govorimo o skandalu velikog obima koji se nije dogodio nigde u svetu“.

Beriša: Loš film, loše pripremljen, od lošeg scenariste

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Advokat Besnik Beriša (Berisha) rekao je da je osoba koja je navodno poslala četiri hiljade primeraka sa dosijeima Specijalnog suda zvaničniku „Udruženja ratnih veterana OVK“ nanela štetu onima koji se brane.

„To je loš film, loše skuvan, lošeg scenariste. Stvorio je teoriju da bi navodno trebalo da postoji spasilac države, rata – onaj ko predaje spis sa četiri hiljade primeraka, a koji otkriva rad institucija Srbije – obaveštajnih službi“.

„Loš je film, neprihvatljiv i svako ko ga je pripremio je neznalica. Sami smo glasali za ovaj sud i on može otići čak do Rusije da bi prikupio dokaze za otkrivanje zločina. Ko je ovo učinio, učinio je medveđu uslugu. Namera je možda bila dobra … neko bi pomislio da takva dokumentacija ima adresu na severu, na Merdaru“, rekao je Beriša, izveštava Kljan Kosova.

Beriša je u Rubikonu kazao da je ovaj slučaj sličan slučaju od pre mnogo godina poznat kao „slučaj Nazima Blace“.

„I sam sam bio u specijalizovanim komorama, znam kako oni čuvaju dokaze. Mogu da naprave od 100 i hiljadu grešaka, ali ne možete pronaći da je četiri hiljade direktorijuma u ​​jednom paketu. Može ubrzati hapšenja i podizanje optužnica.

„Ta dokumenta nikada nisu izdale specijalizovane komore i njene filijale. Siguran sam milion posto.“

„Taj čovek u pelerini nije pao s neba, već se gost pojavio u kući“.

Gazeta: Istražitelji EULEX-a odneli „fajlove Specijalnog suda“ iz sedišta „Udruženja ratnih veterana OVK“

Gucati: Osoba sa naočarima i kapom donela u našu kancelariju 4.000 dosijea Specijalnog sudaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.