Gucati: Osoba sa naočarima i kapom donela u našu kancelariju 4.000 dosijea Specijalnog suda

hysni hisni gucati
FOTO: Hisni Gucati/Facebook

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Paket sa četiri hiljade dosijea Specijalnog suda stigao je danas u kancelariju Organizacije „ratnih veterana OVK” u Prištini. Za sada nije poznato ko ga je doneo, međutim, unutar paketa je bilo pismo u kojem je pisalo da će narednih dana stići još 7 hiljada takvih dosijea, piše Express.

Predsedavajući Organizacije ratnih veterana „OVK”, Hisni Gucati (Hysni Gucati) rekao je za Express da u tim dosijeima postoje i imena svedoka.

„Neko je doneo dosijee danas u 09:15. Nosio je naočare, masku i kapu. Samo je ostavio paket i pobegao. Prvo smo se plašili šta bi se moglo dogoditi, nakon toga smo ga pažljivo otvorili i videli da je u njemu materijal iz Specijalnog suda“, rekao je Gucati.

Gucati je istakao da je reč o dosijeima proisteklim iz Specijalnog suda.

„To je materijal Specijalnog suda koji je proistekao iz ovog suda, neko ga je doneo u organizaciju. Postoje imena svedoka. To su potpisi stranih i srpskih tužilaca koji su sarađivali sa Specijalom sudom”, rekao je Gucati.

Gucati je takođe kazao da se u paketu nalazilo i pismo.

„U paketu je bilo pismo u kojem je pisalo da će narednih dana doneti još 7.000 takvih dosijea“, izjavio je Gucati.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.