Koha: Predao se policiji vlasnik kompanije kojoj je ilegalno prebačeno više od 2 miliona

novac evri
Foto: Ilustracija, Morgue File

Vest je ažurirana

U međuvremenu Šalji je određen 48-časovni pritvor, a naložena je i revizija trezora kako bi se proverilo da li je bilo ranijih krađa.

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Vlasnik kompanije „LDA Group“ Kadri Šalja, kojoj je iz kosovskog trezora prebačeno oko 2.1 milion evra predao se policiji.

Na pitanje Kohe da li se Šalja predao, portparol policije, Baki Keljani, izjavio je da se u vezi sa slučajem zloupotrebe službene dužnosti koji se dogodio 9. oktobra, danas jedna osoba predala Kosovskoj policiji.

„Danas se jedan čovek sa Kosova koji se trenutno ispituje predao Kosovskoj policiji. Kosovska policija će preduzeti sve dalje radnje u vezi sa slučajem i dotičnom osobom uz konsultacije i koordinaciju sa nadležnim tužiocem“, navodi se u saopštenju.

Drugog petka u oktobru, u roku od nekolko sati iz državne blagajne je nestalo 2.077.000 evra. Prve sumnje su da je krađa počinjena putem elektronskog sistema za finansijsko upravljanje i kontrolu.

Izvršene su četiri transakcije na ime tri projekta za izgradnju puta.

2.077.000 evra prebačeni su iz Državnog trezora na račun kompanije pod nazivom „LDA Group“.

Transferi su izvršeni na ime tri projekta: put Žur-Dragaš, put Prizren-Prevla i Priština-Mitrovica.

Sumnja se da je zločinački poduhvat usled kog je nestalo 2.077.000 evra, na osnovu podataka koji su dostavljeni Kohi, izvršen u 12:41, 9. oktobra 2020. godine, u vreme kad su službenici administracije na pauzi za ručak.

Ljabiton Gruda, finansijski službenik koji radi već 11 godina u Ministarstvu finansija, iz sela Komorane u Glogovcu, uhapšen je prošlog utorka.

Pročitajte još:

Uhapšen službenik kosovskog trezora zbog ilegalnog transfera više od 2 miliona evra, dvojica u bekstvu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.