Koha: Advokat osumnjičenog imao pristup istrazi jer je bio glavni tužilac

Rešat Milaku
Foto: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Za neke od osumnjičenih u aferi zelenašenja, bivši glavni tužilac Specijalnog tužilaštva, Rešat Milaku (Reshat Millaku), imao je saznanja barem od 2016, piše danas Koha Ditore na osnovu dokumenta u čiji je posed došla.

U svojstvu glavnog tužioca Specijalnog tužilaštva, Milaku je nekoliko puta prebacivao predmete protiv nekoliko osumnjičenih na najniži nivo u sistemu tužilaštva. Uprkos činjenici da se šteta procenjuje milionima, Specijalno tužilaštvo, na čijem je čelu Milaku, nikada nije istražilo ovaj slučaj iako je to od njega zatraženo.

Nekoliko nedelja nakon što je penzionisan i nakon što je započeo sa advokaturom, Milaku je angažovan da brani jednog od glavnoosumnjičenih, Ismeta Osmanija – Curija.

Dvanaestog oktobra 2016. dva policajca za težak kriminal, prema spisima u koje je i Koha imala uvid, poslali su Specijalnom Tužilaštvu informativni izveštaj u vezi sa slučajem broj 2016-DKR-33. (Ceo članak možete da pročitate u pisanom izdanju Koha Ditore)

Pročitajte još:

Ekskluzivni video snimak: Osumnjičeni za zelenašenje, prevaru i prinudu pominju Kadrija Veseljija

KP: Uhapšena petorica zbog zelenašenja i prevare, za još dvojicom policija traga

Novi snimak u kome se pominje Veselji, ovog puta kao „glavni čovek da završi posao“

Veselji: Daću ostavku ako se dokaže da sam kriv

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.