Ekskluzivni video snimak: Osumnjičeni za zelenašenje, prevaru i prinudu pominju Kadrija Veseljija

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Ekskluzivni video snimak koji Koha poseduje otkriva sumnje o umešanosti nekih osoba u krivična dela zelenaštvo, prinuda i obmana.

Na ovom snimku mogu se videti Rahim Hašimi i Ekrem Ljika, a treća osoba je oštećeni, dok četvrtu osobu uopšte ne spominje ni Tužilaštvo ni policija, prenosi KTV.

Snimak je nastao 2012. godine, a u jednom njegovom delu se pominje ime sadašnjeg predsednika PDK, Kadrija Veselija.

Pod sumnjom da su počinili ova krivična dela, Kosovska policija je uhapsila pet osoba.

Međutim kako Koha prenosi među uhapšenima su : Ismet Osmani, Iljir Bojku, Adil Tači, Mentor Mačani i Rahim Hašimi, dok se Ekrem Ljika i Zeke Jasići još uvek u bekstvu.

„Navedena lica uhapšena su pod sumnom da su počinili krivična dela „zelenašenje“, „prinuda“ i „prevara“ u nastojanju da pre nekoliko godina nezakonito prisvoje pokretnu i nepokretnu imovinu u Prištini (dve kuće u Prištini, objekat, automobile i novac). Ukupna vrednost ilegalno stečene imovine se procenjuje na 2.5 miliona evra, a ukupna šteta se procenjuje da prevazilazi 6 miliona evra“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Kako navodi Koha Ditore, uhapšen Ismet Osmani, poznat je kao vlasnik kazina i kladionica.

Prema istom izvoru, Ismet Osmani – poznat kao „Curri“ u saradnji sa još dvojicom ljudi dao je novac biznismenu iz Prištine.

Kako je biznismen kasnio sa isplatama, Osmani mu je, prema izvorima, uzeo kuću u centru Prištine.

Tokom akcije policije, sprovedeno je nekoliko racija i kao materijalni dokazi zaplenjeno: 10.250 evra u kešu, različita dokumenta, ugovori o prodaji i telefoni.

Uhapšenima, određen je pritvor do 48 sati.

KoSSev: Rahim Hašimi, jedan od protagonista videa i jedan od uhapšenih u jučerašnoj akciji Kosovske policije blizak je PDK, a prošlog meseca je tri dana bio na ispitivanju u Kancelariji specijalnog tužioca u Hagu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.