Ko čita, koliko i šta? Vučić, Veselji, Đurić…

FOTO: KoSSev (ilustracija)

Ko čita, koliko i šta? U nedeljnim popodnevnim i večernjim satima o čitalačkim navikama kada je u pitanju rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Pošto je predsednik Republike i Vrhovni komandant Aleksandar Vučić danas u, kako je naglasio „mozgu odbrambene industrije“  – fabrici „Teleoptik“ u Zemunu, novinarima rekao da svakog dana pročita između 500 i 600 strana dokumenata, „što tajnih, što javnih“,  te da će pred narod izaći s predlogom o Kosovu i Metohiji onda kada bude saznao „šta je maksimum koji možemo da dobijemo“, predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji mu je poručio da mu je „bolje da čita kosovski ustav“.

U tom ustavu će saznati da se „govori o konkretnoj stvarnosti, nezavisnoj i suverenoj državi, koja u potpunosti poštuje ljudska prava i zajednice, koja ima za cilj evropsku integraciju i koja je na dobrom kursu razvoja umesto plakanja za istorijom,“ tvrdi ovaj zvaničnik iz Prištine.

To će mu, kaže Veselji, poštedeti napor i omogućiti da se bavi stvarnim problemima Srba koji žive u Srbiji.

Đurić: „Veselji da počne da čita ako ume“

U još jednu odbranu napora danas predsednika Srbije da se bavi Kosovom i Metohijom, odmah je ustao prvi čovek Vlade Srbije zadužen upravo za Kosovo i Metohiju.

„Dobro je što je predsednik skupštine Privremenih institucija samouprave u Prištini Kadri Veselji primetio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić čita – možda bi i on trebalo da počne da čita ako ume, pošto im politika i ponašanje nije baš najpismenije,“ u novom saopštenju poručio Marko Đurić.

Dobro je, primećuje Đurić i da Veselji prati sve političke izjave i aktivnosti predsednika i drugih zvaničnika Srbije i obraća im se javno i direktno.

„Jer Srbija jeste, bez obzira na pravosudne postupke protiv njega, i njegova država,“ poručuje ovaj visoki srpski zvaničnik.

I dok kosovski mediji, podatak o tome da srpski predsednik uspe dnevno da pročita između 500 i 600 stranica o Kosovu – ocenjuju kao „zanimljiv“, Đuriću je takođe zanimljivo, ali nešto drugo:

„Sve izraženija nervoza, koja jasno pokazuje da u Prištini nešto ipak ne ide baš po planu.“

Kadri Veselji je koalicioni partner glavnoj političkoj stranci kosovskih Srba – Srpskoj listi, koja je u formalnoj ostavci posle hapšenja Đurića od strane kosovske specijalne jedinice ROSU u njihovom prisustvu u Kosovskoj Mitrovici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.