Jeremić: Jedina ‘nagrada’ Srbiji za stolicu Kosovu u UN je još 4 godine Vučića. Đurić reaguje

Vuk Jeremic, N1

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je opozicioni blok na korak do formiranja Saveza za Srbiju, čija će ključna tačka politike o Kosovu biti otpor potpisivanju sporazuma koji bi Prištini omogućio stolicu u UN.

„Na pitanju Kosova i Metohije moramo povući crvenu liniju i ujediniti se protiv naprednjačke vlasti koja je počela da priprema javnost za svoj pristanak na članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama,“ rekao je Jeremić danas na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbor Narodne stranke Palilula.

Jeremić je naveo da je Narodna stranka to definisala kao prioritet tokom pregovora oko Saveza za Srbiju, i istakao da je postignut dogovor po tom pitanju.

Predsednik Narodne stranke je rekao da su formulisani zajednički programski ciljevi i da je sporazum o osnivanju Saveza za Srbiju spreman za potpisivanje, te da se nada da će se to dogoditi do kraja ovog meseca.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, istakao je da niko u svetu ozbiljno ne pritiska Srbiju da sada potpiše sporazum o Kosovu, dok članstvo u Evropskoj uniji neće biti moguće još dugi niz godina.

„Jedina ‘nagrada’ koja se Srbiji nudi za potpisivanje kosovske stolice u UN jeste još četiri godine Aleksandra Vučića na našoj grbači sa prećutnom podrškom Zapada za njegove primitivne ispade, razaranje institucija i pljačku državnih resursa. Na to samo mogu da kažem – ne, hvala. Ne smemo dozvoliti Vučiću da pređe Rubikon kosovske izdaje i pređe na sledeći ‘projekat mira’ u regionu – demontiranje Republike Srpske,“ rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, stav Narodne stranke o Kosovu i Metohiji je umeren, racionalan i državotvoran.

„Od tog stava nema odstupanja i to će biti i politika Saveza za Srbiju,“ rekao je Jeremić.

NSPM

Marko Đurić protiv Jeremića

„Jeremić i njegovi saveznici Đilas i Obradović ne mare za Kosovo i Metohiju. Njihova jedina želja i cilj je da iz najsebičnijih interesa, veštačkim izazivanjem kriza, sruše demokratski izabranu vlasti u Srbiji i spreče postizanje bilo kakvog dogovora o našoj južnoj pokrajini, koji bi makar delimično zadovoljio srpske državne i nacionalne interese,“ još jednom reagovao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, sada u kapacitetu potpredsednika GO SNS.

U saopštenju stranke prosleđenom medijima navodi se:

„Jeremić je javnosti, pre svega, dužan objašnjenje zašto je dobio dvesta hiljada evra od ambasade Katara u Berlinu, a ne daje ga zato što je uhvaćen u nedelu i zato što nije moguće dati nikakvo objašnjenje osim da ih je dobio za svoje političke usluge, a to nisu usluge Srbiji.“

Podsećam i njega i njegove saveznike da Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka imaju pet puta veću podršku građana nego svi oni zajedno, i da u Srbiji mogu da na vlast dođu samo ako im građani to dozvole, a to se nikada neće desiti jer oni su simbol neodgovorne, antidržavne i lopovske vladavine, ističe Đurić, i takođe podseća na period kada je Jeremić bio ministar spoljnih poslova a Međunarodni sud pravde „potvrdio legalnost jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova“, upravo na njegov zahtev.

I predsednik Aleksandar Vučić je danas kritikovao srpsku opoziciju.


Pročitajte još

Vučić: U ovom trenutku ne znam šta bih predložio narodu ali šta god da uradimo mora referendum

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.