Veselji Vučiću dok dnevno čita 500-600 strana o KiM-u: Bolje čitajte kosovski Ustav


Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji reagovao je na zanimljivu izjavu koju je danas dao srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Prvi broj Srbije rekao je u nedelju građanima svoje zemlje da svakodnevno čita 500-600 stranica tajnih dokumenata za Kosovo.

Onda je predsednik parlamenta Kosova, predsednik Demokratske partije Kosova u izjavi Gazeti Express preneo poruku srpskom lideru.

„Nema potrebe da čitate 500 stranica dnevnih izveštaja za Kosovo, dovoljno je jednom da pročitate njegov ustav,“ rekao je Veselji.

„Govori se o konkretnoj stvarnosti, jednoj nezavisnoj i suverenoj državi, koja u celosti poštuje ljudska prava i zajednice, koja ima za cilj evropsku integraciju i koja je na dobrom kursu razvoja umesto plakanja za istorijom.“

„Verujem da će vam ovo poštedeti napor i omogućiti vam da se bavite stvarnim problemima Srba koji žive u Srbiji.“


KoSSev: Šta je tačno rekao Predsednik Srbije danas u, kako je naglasio „mozgu odbrambene industrije“  – fabrici „Teleoptik“ u Zemunu, pročitajte u: Vučić: U ovom trenutku ne znam šta bih predložio narodu ali šta god da uradimo mora referendum

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.