KM: Otvorena „prijateljska soba“ u policijskoj stanici za privremeni smeštaj žrtava nasilja u porodici

Prijateljska soba
FOTO: Kosovska policija regiona Sever

U objektu policijske stanice regionalne direkcije Mitrovica-Sever, danas je svečano otvorena „prijateljska soba“. Prostorija će služiti za privremeni smeštaj žrtava nasilja u porodici.

Svečanom otvaranju prisustvovali su donatori – pripadnici jedinice italijanskih Karabinjera, kao i rukovodstvo policijske stanice i regionalne direkcije.

Projekat je sproveden u okviru aktivnosti usmerenih ka rešavanju krivičnog dela nasilje u porodici, poručili su iz Kosovske policije regiona Sever.

Portparol KP ovog regiona, poručnik Branislav Radović, potvrdio je potom za KoSSev da će „prijateljska soba“ biti korišćena kako bi se tu privremeno smeštale žrtve porodičnog nasilja, tj:

„Da bi se žrtve odvojile od napadača kada se porodično nasilje dogodi. Nekada se to dogodi u sred noći, pa tu imamo i decu. Sada će koleginica koja radi na slučajevima porodičnog nasilja moći, u tom trenutku, da zbrine žrtvu, decu…“, kazao je za KoSSev Radović.

Soba je opremljena krevetima, televizorom, igračkama za decu i drugim potrebnim sredstvima i inventarom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.