Kljinaku: Vršen pretres kuće nekadašnjeg pripadnika OVK; Specijalno tužilaštvo: „Sprovodimo tekuće operacije“

FOTO: KoSSev

Na osnovu naloga Specijalnog tužilaštva u Hagu, danas je izvršen pretres kuće nekadašnjeg pripadnika OVK-a, Behara Beriše (Berisha), izvestili su listom prištinski mediji, pozivajući se na navode Udruženja bivših pripadnika OVK.

„Upravo sam obavešten da je „specijalni“ započeo upad u kuću Kalijevog saborca, Behara Beriše“, oglasio se na Fejsbuku sekretar ovog Udruženja Faton Kljinaku (Klinaku).

KoSSev portal se povodom ovih navoda obratio Specijalizovanom tužilaštvu za Kosovo. U šturom odgovoru nisu nam ni potvrdili, niti demantovali da je izvršen pretres.

„Specijalizovano tužilaštvo sprovodi tekuće operacije i nema daljih komentara“ odgovorili su na naš upit.

Prema navodima prištinskih medija, ovo nije prvi put da se na osnovu naloga Specijalnog tužilaštva vrši pretres Beršine kuće. Prethodni pretres vršen je 14. septembra.

Osim Kljinakua i prištinski mediji danas pišu da je Beriša „saborac“ Saljiha Mustafe koji je osuđen u Specijalizovanim većima u Hagu na 26 godina zatvora za ratne zločine počinjene nad albanskim stanovništvom na Kosovu 1999. godine.

Mustafi je, zakazano izricanje žalbene presude za 14. decembar.

O ostalim sudskim procesima koji se vode protiv bivših pripadnika „OVK“ u Hagu čitajte u našoj tematskoj rubrici:

Specijalni sud za KosovoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.