Klif: Bio bih zadovoljan kada bi slučaj Goraždevac bio rešen

Britanski ambašador na Kosovu Jan Klif izjavio da bi bio više nego zadovoljan kada bi se slučaj ubistva dece iz Goraždevca rešavao na sudu, ali da je problem u nedostatku dokaza.

Klif je u izjavi Tanjugu rekao da je u potpunosti svestan koliko je slučaj Goraždevac osetljiv za srpsku zajednicu, da je o tome nekoliko puta razgovarao sa ljudima u tom mestu i sa predstavnicima srpske zajednice koji su ovo pitanje isticali.

Mislim da je u ovom slučaju samo pitanje dokaza, stanovište pripadnika Euleksa koji se bave ovim pitanjem jeste da im je potrebno više dokaza da bi mogli da nastave sa ovim slučajem,”- istakao je britanski diplomata.

Mogu reći da bismo bili više nego zadovoljni kada bismo videli da se ovi slučajevi rešavaju na sudu naročito kada su u pitanju osetljivi slučajevi poput ovog koji su rezultirali odredjenim brojem smrtnih slučajeva i kada su žrtve deca, rekao je Klif.

Nažalost kao što možemo videti u celom regionu, gde je bilo ozbiljnih slučajeva, postoje primeri kako je teško doći do novih dokaza i privesti počinioce pravdi, kazao je ambašador Velike Britanije na Kosovu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.