Jahjaga i ambasadorka SAD u Gračanici

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

 
Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović primio je danas presednicu Kosova Atifete Jahjagu i američku ambasadoruku u Prištini Trejsi Džejkobson i obavestio ih o izazovima sa kojima se suočava ova opština.
 
Stojanović je kazao da je Gračanica uspela da u veoma kratkom roku realizuje mnogobrojne projekte u sferi putne infrastrukture, obrazovanja, kulture, sporta i ostalih segmenata.
 
On je posebno apostrofirao da u razvoj Gračanice treba uložiti mnogo napora, kako bi se povećala zaposlenost i život ljudi učinio boljim. 
 
Govoreći o političkoj situaciji, gradonacelnik je rekao da svi žele da se angažuju kako bi se stanje poboljšalo, ali je posebno apostrofirao da ”treba naći počinioce zločina nad Srbima u Goraždevcu, za autobus u Podujevu, kao i sve drugi zločine koji su učinjeni nad Srbima”.
 
”Takođe, treba da se formira i specijalni sud koji treba da se bavi tim pitanjima, da bi se počinioci tih zločina našli pred licem pravde”, bio je kategoričan Stojanović. 
 
Presednica Kosova je rekla da je izuzetno zadovoljna današnjom posetom Gračanici i dodala da će učiniti sve što je u njenoj moći da projekti kao što je zdravstveni centar i ostali dobiju finansijsku pomoć kako bi se građanima olakšao život. 
 
Komentarišući hapšenja osumnjicenih za terorizam Jahjaga je kazala ”Kosovo neće biti utočište radikalnih i ekstremnih grupacija”.
 
”Ovim putem još jednom pozdravljam bezbednosne mehanizme za jučerašnju operaciju”, kazala je Jahjaga. 
 
Inače, presednica Kosova i ambasadorka SAD su danas posetile sedište opštine Gračanica, potom savremenu laboratoriju za pacijente svih etničkih zajednica, manastir u Gračanici, Sportski centar i na kraju zdravstveni centar koji treba da dobije finansijsku podršku iz budžeta Kosova. 
 
Na kraju posete, Jahjaga je u centru Gračanice popila kafu sa gradonačelnikom Stojanovićem.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.