I Vučić sa Ešton: Hvala i do skorog viđenja

FOTO: Instagram/Budućnost Srbije AV

„Veoma dobar razgovor sa Ketrin Ešton o budućnosti Srbije i njenom mestu u savremenom svetu. Hvala i do skorog viđenja“, ovo je cela poruka Aleksandra Vučića nakon sastanka sa Ketrin Ešton.

Nekadašnja visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost boravila je u Beogradu.

Juče se u odvojenim susretima sastala sa predsednicom skupštine i donedavnom premijerkom Anom Brnabić, kao i sa Prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Nedavno je obeležena 11-godišnjica Briselskog sporazuma koji je, od strane više aktera ocenjen kao istorijski. Donet je upravo uz posredovanje Ešton, a parafirali su ga Dačić, koji je u to vreme bio premijer i Hašim Tači.

Ešton je pre Beograda u Ljubljani učestvovala na konferenciji „Zapadni Balkan u EU“.

Konferenciju je organizovao bivši slovenački predsednik Borut Pahor, koji sada u javnosti nezvanično figurira kao kandidat za novog posrednika u dijalogu nakon što je objavljena informacija da to Lajčak neće više biti od ovog avgusta, kada mu bude istekao mandat.

Ešton u Beogradu sa Dačićem, pa sa BrnabićPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.