Keljani najavio još jedan konkurs za prijem novih policajaca

FOTO: KoSSev

Izvor: Kallxo (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Posle ostavke više stotina policajaca iz srpske zajednice, novembra prošle godine na severu, Kosovska policija raspisala je poseban konkurs za zapošljavanje službenika u Regionalnoj direkciji Mitrovica – Sever.

Za ovaj konkurs, koji je tada raspisan samo za manjinske zajednice, očekuje se da će broj kandidata koji su prošli sve faze testiranja i koji će uskoro započeti školovanje na Akademiji za javnu bezbednost – biti od 80 do 90 kadeta.

Portparol Kosovske policije, Baki Keljani, na današnjoj konferenciji za medije najavio je da se očekuje da će uskoro biti otvoren još jedan konkurs za prijem policijskih službenika.

Upitan je da li će i taj novi konkurs ponovo dalje biti ograničen samo za zajednice, na šta je odgovorio da će najverovatnije ponovo biti tako.

„Prema našim procenama, i dalje postoji potreba za kadetima ili policajcima iz drugih sredina, kao što je bio slučaj na prošlom konkursu, i može biti da će ovaj konkurs biti uglavnom za zajednice. Biće u narednom periodu i konkursa koji će biti za sve zajednice, uključujući i albansku“, kazao je Keljani.

Podsetio je da je juče objavljen spisak drugog dela konkursa objavljenog još 27. oktobra 2021.

Na listi čekanja, kada je u pitanju taj konkurs, ostalo je još 370 aktivnih kandidata od kojih se očekuje da uđu u 58. generaciju Kosovske policije.

Keljani je naveo i da će tih 370 kandidata, uz one kandidate koji su položili testove za konkurs za Direkciju Sever, od 12. aprila najverovatnije početi školovanje na Akademiji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.