Manastir Draganac dobitnik zlatne plakete Večernjih novosti za „najplemenitiji podvig godine“

FOTO: Instagram/Manastir Draganac

Manastir Draganac dobitnik je zlatne plakete 60. jubilarnog “Najplemenitijeg podviga godine” lista Večernje novosti, a za kolektivni podvig bratstva ovog manastira – za obnovu prosvetiteljske uloge.

Po odluci žirija koji je predsedavao akademik, Matija Bećković, manastir je nagrađen i kao duhovno sedište 30.000 Srba iz Kosovskog Pomoravlja.

„Posebno smo ponosni na svu decu koja manastir Draganac osećaju kao svoj dom”, poručili su iz manastira, izdvojivši Pavlinu Radovanović kao zlatnog predstavnika dece sa KiM.

Zahvalili su se, pre svega, vladikama raško-prizrenskom Teodosiju i novobrdskom Ilarionu za – „očinsku brigu, trpljenje i duhovno vođenje“.

„Zahvaljujemo se i sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve za primer kojim se učimo i vodimo, ali i vernom narodu sa kojim delimo hleb, muku, radost i preukus večnoga života“, poručili su iz manastira Draganac.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.