KEDS: Dvočasovne restrikcije na Kosovu i narednih dana

struja došla sijalica
Ilustracija/FOTO: KoSSev

Dvočasovne selektivne restrikcije električne energije na Kosovu primenjivaće se i narednih dana do daljnjeg, potvrdili su upravo iz Kosovske agencije za distribuciju električne energije (KEDS).

„S obzirom na to da se energetska kriza na Kosovu već produbila i drugi faktori uticali su da se planirana ograničenja električne energije za sve potrošače nastave i u narednim danima, dok ne pristignu dalja uputstva od KOSTT-a“, navodi se u saopštenju KEDS-a.

Dodaju i da su razlog zbog kog dolazi do napajanja električne energije velika opterećenja.

„Da bi se problem napajanja eliminisao, potrebna je saradnja svih građana da štede struju“, apeluju iz KEDS-a.

Informisanje građana o planiranim ograničenjima električne energije vrši se putem eKesco aplikacije, za sve one koji imaju otvorene naloge.

Planirane restrikcije građani mogu videti i preko mape na sajtu KEDS-a, saopšteno je.

Restrikcije koje su danas stupile na snagu, važiće i za Sever Kosova, potvrdio je danas koordinator dispečerske službe Sever, Zoran Obradović a nakon što je deo Kosovske Mitrovice oko 14 časova ostao bez struje.

Povezane vesti:

Restrikcije struje važe i za Sever

Iz Prištine najavili restrikcije, na Severu nemaju zvaničnu potvrdu

Najavljene restrikcije struje na Kosovu posle deset godinaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.