Najavljene restrikcije struje na Kosovu posle deset godina

struja došla sijalica
Ilustracija/FOTO: KoSSev

Izvor: Gazeta Ekspres (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Restrikcije električne energije na Kosovu biće obnovljene, upozorio je KEDS u saopštenju za medije. Restrikcija je rezultat krize koja je između ostalih pogodila i  Kosovo.

Nestanak struje od 2 sata u naredna 24 sata pogodiće sve potrošače.

„Ove restrikcije biće u trajanju od oko dva sata i pogodiće sve potrošače u različito vreme, osim onih hitnih. Ovakva situacija će biti na snazi u naredna 24 sata, dok za dalje čekamo uputstva KOSTT-a i postupićemo u skladu sa njima“, najavljuje KEDS, prenosi Ekspres.

Poslednjih dana elektroenergetski sistem zemlje je preopterećen, a istovremeno, suočavajući se sa najvećom svetskom krizom električne energije, KOSTT je na osnovu važećih zakona naložio da se počne sa restrikcijama električne energije.

Ove restrikcije će trajati oko dva sata i uticaće na sve potrošače u različito vreme, osim onih hitnih. Za naredne dane očekuju se uputstva KOSTT-a i postupiće se u skladu sa njima.

Elektroenergetski sistem Kosova je već pogođen globalnom krizom i njene posledice se lakše podnose ako svako od nas doprinese ( na neki način).

Kako bi kriza imala što manji uticaj, KEDS poziva na maksimalnu uštedu energije i korišćenje alternativnih oblika grejanja, gde je to moguće.

Očekuje se da će se kosovski građani nakon decenije suočiti sa nestankom struje.

Povezane vesti:

„Ugasite svetla kada izađete iz sobe“, savet je kosovske Vlade za uštedu struje

PDK o energetskoj krizi: Da se razmotri deblokiranje linija prenosa sa Srbijom

Počela revizija kapitalnih projekata KOSTT-a u periodu 2015-2021Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.