Iz Prištine najavili restrikcije, na Severu nemaju zvaničnu potvrdu

struja došla sijalica
Ilustracija/FOTO: KoSSev

Dvočasovne restrikcije struje danas, na celom Kosovu u različitim terminima, juče je u saopštenju medijima najavila Kosovska agencija za distribuciju električne energije (KEDS).

„Ovakva situacija će biti na snazi u naredna 24 sata, dok za dalje čekamo uputstva KOSTT-a i postupićemo u skladu sa njima“, najavili su iz KEDS-a.

Takođe, iz ove agencije juče su uputili apel svim građanima da maksimalno štede električnu energiju, kako bi se kriza prebrodila.

Međutim, iz Elektrodistribucije Sever kažu da o restrikcijama za Sever još uvek nema zvanične informacije.

„Zvaničnu informaciju o načinu, vrsti i terminu restrikcija struje na Severu nemamo. Očekujemo ono što je javljeno u medijima da će biti, ali za sada zvanično nemamo ništa“, kazao je za KoSSev, koordinator dispečerske službe Sever, Zoran Obradović.

Dodaje i da su trenutno električnom energijom na Severu, snabdeveni gotovo svi, osim dela Žerovnice i Rudara gde je, usled prekomernog trošenja struje, isključena jedna faza.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.