Čauši i Idrizi za Hodžić: Radi protiv Albanaca; Hodžić: Uznemirijući navodi, neću da komentarišem zbog ženske solidarnosti

adrijana hodžić haradinaj
Foto: Ramuš Haradinaj

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog sem naslova koji je adaptiran)

Kandidatkinja PDK za gradonačelnicu Severne Mitrovice, Gonđe Čauši (Gonxhe Çaushi) reagovala je nakon imenovanje Adriane Hodžić za ministarku Ministarstva administracije i lokalne samouprave.

U objavi na Fejsbuku, Čauši je iznela tvrdnju da je Hodžić ranije bila rame uz rame sa Srpskom listom, prenosi lajmi.net.

Prema rečima Čauši, Hodžić je ometala povratak Albanaca na njihovu imovinu u severnom delu.

Ovo je njena objava na Fejsbuku:

„Adriana Hodžić danas je imenovana od strane premijera Ramuša Haradinaja za ministarku u Vladi Republike Kosovo. Na dotičnu gospođu se u poslednjoj deceniji gledalo kao na pristalicu Srpske liste i kao na nekoga ko je zajedno sa njima radio na sprečavanju Albanaca da se vrate na svoju imovinu i rekonstruišu zapaljene kuće. Ovo imenovanje će samo naneti štetu Mitrovici i Kosovu“.

Vest je ažurirana 23:15, Izvor: KoSSev

Hodžić: Uznemirujuće izjave, ostajem verna ženskoj solidarnosti, neću da komentarišem

Kritike na račun izbora nove ministarke, upućuje još jedna žena, sada koleginica iz redova PDK, a prethodno jedna od najpoznatijih civilnih aktivistkinja na Kosovu, Valjdete Idrizi (Valdete Idrizi).

I ona je zabrinuta, ali za to što smatra da je izborom Hodžić na ministarsko mesto „zapečaćena sudbina podele“ Mitrovice.

Ona je preko Fejsbuka, a kako su potom preneli kosovski mediji, navela: „Ohrabrujuće je kada žena preuzme ulogu ministra u kosovskoj vladi, ali je imenovanje Adriane Hodžić za ministra uprave i lokalne administracije sada uznemirujuća vest. U vreme kada se radi na podeli Mitrovice i Kosova, ovom odlukom premijera Ramuša Haradinaja dalje se ojačavaju veze sa Beogradom i preti da se zapečati scenario razdvajanja. Mi u Mitrovici svi znamo stav koji je Hodžić zadržala prema Albancima sa ove strane i njeno angažovanje usmereno protiv njih“.

U kratkoj izjavi za KoSSev, Hodžić koja je inače nestranačka ličnost, rekla je da smatra da su navodi Čauši i Idrizi uznemirujući, ali da kao neko ko „propagira politiku ženske solidarnosti“, želi da tim vrednostima „ostane verna, zbog čega odbija da na bilo koji način komentariše navode“ funkcionerki PDK.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.