Kancelarija za vezu Rumunije donirala 5,000 evra za obnovu zvonika crkve Sv. Nikola u Prištini

Rumunska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju (RoAid) u saradnji sa Kancelarijom za vezu Rumunije u Prištini, uručila je donaciju u vrednosti od 5 hiljada evra crkvi „Sveti Nikola“ u Prištini, kojom će se restaurirati zvonik.

Donacija je uručena ranije ove nedelje, u okviru projekta Zvanične razvojne pomoći za razvoj Srpske Pravoslavne Crkve, saopštila je ova kancelarija.

Dodeli donacije prisustvovali su šef Kancelarije za vezu Rumunije u Prištini Nikušor-Alina Čokanea (Nicușor-Alin Ciocănea) i sveštenik Staniša Arsić.

Srpsko sveštvenstvo se zahvalilo na podršci koju dobija od Rumunije i dodaje da će ova donacija biti iskorišćena za radove na restauraciji zvonika.

Iz kancelarije za vezu Rumunije u Prištini naglasili su da će nastaviti seriju projekata podrške i srpskoj i albanskoj zajednici na Kosovu do kraja ove godine, ali i da im je cilj da nastave sa ovakvim inicijativama i naredne – 2023. godine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.