Ansambl „Venac“ i trupa „Una Saga Serbika“ sutra u Z. Potoku

ansambl kolo

Fakultet umetnosti Priština sa privremenim sedištem u K. Mitrovici u okviru Festivala scenskog pokreta i koreodrame „SPIK“ u saradnji sa Domom kulture „Stari Kolašin“, sutra od 19 časova organizuje koncert pod nazivom „U čast nagrađenih“ u kom će učestvovati ansambl „Venac“ iz Gračanice i trupa „Una Saga Serbika“. Ulaz je slobodan.

Iz organizacije poručuju da je ansambl „Venac“ jedini pokrajinski profesionalni ansambl koji ima za cilj da očuva i razvije narodni folklor, narodne igre i pesme i da ispita mogućnosti pronalaženja novih vidova narodne umetnosti.

„Ne zanemarajući tradiciju i dodajući moderne pokrete na savremeni način, trupa „Una Saga Serbika“ oživljava lepotu scenske umetnosti Srbije i Balkana“, navode iz organizacije i pozivaju sve zainteresovane da zajedno uživaju u muzičko-scenskom spektaklu baziranom na raznolikosti ritmova, lepote i tradicije Srbije i Balkana.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.