Kancelarija za KiM: Peti put obijena ista kuća u Lipljanu; Izostao odgovor KP

kancelarija za kim
Foto: Kancelarija za KiM

Sinoć je, po peti put, obijen dom porodice S. (prezime poznatno redakciji) iz Lipljana, saopštila je Kancelarija za KiM. Kosovska policija se o slučaju nije oglašavala, a izostao je i odgovor na upit KoSSev portala.

Prema navodima Kancelarije za KiM, lopovi nisu uspeli da pričine veću materijalnu štetu, „tek pukim sticajem okolnosti“. Ova institucija nije dala druge detalje o samom slučaju.

Predstavnici Kancelarije za KiM iz Lipljana i Gračanice obići će danas ovu porodicu i razgovarati na koji način mogu da im pomognu.

Ovaj, kako je saopštila Kancelarija, novi napad na porodicu iz Lipljana, kažu, uneo je strah i nemir kod Srba koji žive u centralnom delu KiM.

„Učestali napadi na srpsku imovinu u ovom delu Kosova i Metohije još jednom su pokazali neophodnost veće zaštite srpske zajednice na centralnom Kosmetu i adekvatnog reagovanja i sankcionisanja počinilaca“.

Ujedno su poručili i da „Srbi nisu legitimne mete ni po jednom osnovu“, te da svaki „udar na bilo koju srpsku porodicu treba tretirati sa najvećom pažnjom“.

KoSSev portal se povodom navoda ove institucije obratio Kosovskoj policiji, ali nam odgovor do objavljivanja vesti nije stigao.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.