Kallxo: PIK započinje istragu policajaca koji su prisustvovali zajedničkoj sednici četiri opštine sa Severa

sednica zvečan
FOTO: KoSSev

Izvor: Kallxo (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog; naslov je adaptiran)

Policijski inspektorat Kosova potvrdio je za Radio televiziju Dukađini da je započeo istragu protiv policijskih zvaničnika, koji su u sredu učestvovali na zajedničkom sastanku četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova.

Na ovom sastanku, Dukađini saznaje, učestvovali su regionalni direktor policije, komandiri i šef operative.

Posledica učešća ovih policijskih službenika na zajedničkom sastanku četiri severne opštine je istraga protiv njih.

Policijski inspektorat Kosova potvrdio je ovu informaciju za Radio televiziju Dukađini.

„PIK vam potvrđuje da je u vezi sa ovim slučajem počeo proces prikupljanja informacija u skladu sa zakonskom misijom PIK“, navodi se u njihovom odgovoru.

Za razliku od PIK-a, Kosovska policija u toku dana nije odgovorila Dukađiniju, da objasni da li će preduzeti bilo kakve mere.

Dukađini je saznao da su većina policijskih zvaničnika koji se vide na ovim slikama visoke ličnosti policije na severu Kosova.

Među njima su komandir policije u Zubinom Potoku, regionalni direktor policije Severna Mitrovica N. Đ. (u izvornom tekstu objavljeno puno ime) i načelnik Regionalne operative u Severnoj Mitrovici A. F. (u izvornom tekstu objavljeno puno ime).

KoSSev: PIK je u martu istraživao učešće starešina u Kosovskoj policiji na Severu na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. O tome se podsetite u: PIK „razmatra“ učešće starešina Kosovske policije na sastanku sa VučićemPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.