Kako je kosovski premijer naseo na šalu ruskih komičara

ramus i rusi
FOTO: Reuters, Beta

Ruska televizija Rusija 24 objavila je danas delove razgovora kosovskog premijera Ramuša Haradinaja sa ruskim komičarima Vladimirom Kuznjecovim (Vovanom) i Aleksejem Stoljarovim (Leksusom). Snimak objašnjava kako je Haradinaj u aprilu naseo na podvalu ovog dvojca, gde se jedan od njih u razgovoru sa njim predstavio kao ukrajinski predsednik Petro Porošenko. Lažni Porošenko ubedio je Haradinaja da mu putem svog Tviter naloga da podršku na predstojećim izborima. Uz podršku Porošenku, Haradinaj je dao podršku i izmišljenom „budućem premijeru“ Vovanu Leksusu, što je zapravo samo kombinacija umetničkih imena dvojice komičara.

„Ukrajinskom narodu želim slobodne i demokratske izbore. Svom prijatelju Petru Porošenku i njegovom budućem ministru Vovanu Leksusu želim sve najbolje i pobedu kako bi predvodili Ukrajinu na putu evropskih integracija. Kosovo i Ukrajina stoje zajedno kao nacije slobode i prosperiteta“, napisao je Haradinaj na Tviteru krajem aprila ove godine.

Tvit koji je ubrzo obrisao objavio je nakon razgovora sa lažnim Porošenkom koji mu je obećao da će, ukoliko ponovo osvoji predsedničke izbore, priznati nezavisnost Kosova i zatražio njegovu podršku.

„Nadam se da će kod vas sve biti u redu i želim vam srećan Uskrs. To je veoma važno za zemlju, moliću se za vas na svim nivoima izbora“, rekao je Haradinaj.

„Da, ja mislim da ću posle moje pobede ja priznati Kosovo kao nezavisnu državu“, odgovorio mu je lažni predsednik Ukrajine.

„To bi bio divan korak, ispravan korak. Hvala veliko. Ima li nešto što ja mogu učiniti za Vašu pobedu na izborima do Uskrsa“, upitao je Haradinaj.

„Najbolje što možete učiniti za mene je da me podržite kao predsednika“, odgovorio je lažni Porošenko.

Tada je Haradinaj ponudio da na svom Tviter nalogu objavi fotografiju sa Porošenkom i napiše da se moli za ukrajinski narod i pobedu predsednika Porošenka. Na predlog lažnog Porošenka da Haradinaju pošalje tačan tekst koji bi trebalo da objavi na Tviteru, kosovski premijer je odgovorio potvrdno.

„Ja ću vam pročitati tekst koji možete prilagoditi, to je tekst koji i lideri drugih zemalja dele, a možete i Vi…“ rekao je Haradinaju lažni Porošenko nakon čega je kosovski premijer podelio sporni tvit.

„Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, poželeo je sinoć pobedu na ukrajinskim izborima Porošenku i njegovom budućem premijeru, Vovanu Leksusu“, pohvalio se na istoj društvenoj mreži Vladimir Kuznjecov nakon što je Haradinaj naseo na razgovor sa komičarima.

Na predsedničkim izborima održanim u Ukrajini ubedljivu pobedu nad dotadašnjim predsednikom Petrom Porošenkom odneo je ukrajinski komičar Volodimir Zelenski.

Pročitajte još:

Nakon Zaeva i Haradinaj razgovarao sa ruskim „prankerima“; Tači „nije upao u zamku“

Tači: Zaev se izvinio, rekao mi da je priča o 10 opština zasnovana na ruskim „rekla-kazala“

Zaev slučajno rekao da Rama, Tači, Vučić, Erdogan i Putin pripremaju podelu Kosova

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.