U KM i Zvečanu osvanule preteće poruke na automobilima sa srpskim tablicama

Foto: KoSSev

Na automobilima u Kosovskoj Mitrovici i u Zvečanu, uglavnom onim sa srpskim registarskim tablicama, ovog jutra su osvanule preteće poruke uvredljivog sadržaja u vidu odštampanih probnih RKS tablica, a kojima se poziva na to da se iste ne uzimaju.

Dejan Nedeljković iz Kosovske Mitrovice objavio je jutros na Tviteru da je na više automobila u gradu zatekao zakačene odštampane probne RKS tablice sa porukama na njima „A ZA OVE TABLICE J****O VAM MAMICE“.

KoSSev se u međuvremenu takođe uverio da su slične poruke postavljene na automobilima u više delova grada.

Na onima koje smo zatekli jutros, nalazi se odštampana probna RKS tablica sa velikim natpisom „STOP“.

Slične natpise primetili smo i u Zvečanu, a neke od njih bačene su u kantu za smeće u bilizini zgrade opštine.

Međutim policija regiona Sever tvrdi da nije imala nikakva sazanja o tome.

Foto: KoSSev

Podsetimo, kosovska vlada zabranila je od 20. septembra korišćenje srpskih registrskih tablica na teritoriji Kosova, kako onih koji se vode na gradove u centralnoj Srbiji tako i gradova na Kosovu i obavezala vlasnike ovakvih vozila da izvade probne RKS tablice.

S druge strane, na Severu Kosova se i dalje nesmetano voze automobili sa srpskim registarskim tablicama, kao i sa RKS.

KoSSev takođe saznaje da je najmanje jedno vozilo proteklih dana oštećeno, a koje je imalo probne RKS tablice. Međutim, policija regiona Sever ovo nije potvrdila.

Podsetimo, pre svega nekoliko dana, u Zubinom Potoku je, kako je potvrdio kosovski MUP, zapaljen Centar za registraciju vozila, a dve ekplozivne naprave istog dana bačene su na zgradu INTEL-a u Zvečanu u kojoj se takođe nalazi Centar za registraciju vozila.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.