KP obezbedila pratnju za vernike kako bi posetili crkvu u Prištini

Crkva Svetog Nikole u Prištini
FOTO: Srpska pravoslavna crkva/spc.rs

Vernici srpske nacionalnosti boravili su juče u poseti crkvi Svetog Nikole u Prištini. Do ovog grada došli su u pratnji Kosovske policije.

Kako su potvrdili iz KP, ovoj instituciji podnet je zahtev za obezbeđivanje pratnje iz Zvečana i Severne Mitrovice do pravoslavnog hrama u Prištini.

„Ceremonija je počela u 10.30, zatim su se odvijale druge aktivnosti, koje su završene oko 12.50“, poručili su iz policije, te naznačili da nije zabeležen nijedan problem.

„Jedinice Kosovske policije starale su se o održavanju reda i bezbednosti tokom aktivnosti koje su sprovedene na toj lokaciji, dok su se, nakon završetka ceremonije i aktivnosti, učesnici vratili organizovano u pratnji nadležne policijske jedinice“, dodaje se u saopštenju.

Iz KP navode da će nastaviti sa sprovođenjem zakona i osiguravanjem bezbednosti, javnog reda i mira za građane svih zajednica.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.