Kurti: Moguć sastanak sa Vučićem u decembru, još uvek bez osumnjičenih za trostruko ubistvo

Kurti Aljbin
FOTO: KoSSev

Večeras se navršava tačno nedelju dana od pucnjave u Glođanu kod Dečana, kada su ubijene tri osobe a jedna ranjenja. Uprkos angažovanju velikog broja službenika i mnogobrojnih istražnih radnji, još uvek nema osumnjičenih za ubistvo, potvrdio e kosovski premijer, Aljbin Kurti na današnjoj konferenciji za štampu. Najavio je i mogućnost održavanja novog sastanka sa predsednikom Srbije, ali i kazao da to zavisi od Evropske unije.

Kurti kaže da se iz dana u dan uvećava broj pristiglih informacija i da se primenjuju intenzivne istražne radnje, ali da rezultata i dalje nema.

„Veoma mi je žao zbog toga što se ovog petka uveče navršava nedelju dana a da nemamo identifikovanog ili uhapšenog okrivljenog ili okrivljene. Broj informacija, kako sam informisan iz policije, povećan je zbog pojačanih istraga, ali čak i sa najboljim istražiteljima sa Kosova, još uvek nemamo rezultate. Žao mi je zbog ovoga“, rekao je Kurti, prenosi Koha.

Podsetimo, prošlog petaka, nepoznata osoba ili osobe, pucale su na autobus koji je saobraćao iz Đakovice ka Glođanu.

Pucano je iz kalašnjikova, a stradali su vozač autobusa i dvoje učenika starosti 17 i 18 godina. Treći učenik je povređen.

Kosovska vlada ponudila je dva dana nakon ubistva 20.000 evra kao nagradu za informacije koje bi mogle da dovedu do hapšenja počinioca.

Uprkos tome što je prošlo nedelju dana od zločina, policiji još uvek međutim, nisu poznati motivi napada.

Moguć sastanak sa Vučićem u decembru

Kurti je ujedno danas najavio da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.

Kazao je da nema informacija o tome „da li Srbija uslovljava nastavak dijaloga“, te poručio da održavanje sastanka zavisi od zvaničnika Evropske unije Žozepa Borela i njegovog izaslanika Miroslava Lajčaka.

Kurti je na današnjoj konferenciji za štampu, zajedno sa novim kosovskim ministrom zdravlja Rifatom Ljatifijem (Rifat Latifi), predstavio nove mere za kontrolu, prevenciju i borbu protiv pandemije, koje stupaju na snagu sutra, a koje su usvojene početkom nedelje.

Više o ubistvu u mestu Glođane čitajte u posebnim vestima:

Misterija ubistva u Glođanu – da li je on profesionalni ubica i zašto se o njemu još ništa ne zna?

Kosovska vlada nudi 20.000 evra za informacije koje bi dovele do hapšenja ubice iz Glođana

KIA učestvuje u istrazi, policija tvrdi i dalje da se ne radi o terorističkom aktu

Direktor policije: Ispitujemo dva do tri traga

Pucnjava u Glođanu kod Dečana, stradala dva učenika i vozač autobusaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.