Jevtić u Ranilugu: Sve Srbe na Kosovu podržavaju Vučić i Vlada Srbije, uskoro Centar medicine, nove kuće i radna mesta

Sva mesta i sve Srbe na Kosovu podržavaju i Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić i Kancelarija za Kosovo Vlade Srbije, jer je svima podjednako važno da Srba na Kosovu bude više – poručio je u Ranilugu potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, saopšteno je iz njegovog kabineta. On se u ovoj opštini sastao sa zamenikom gradonačelnika Vladicom Aritonovićem. Najavio je izgradnju novog objekta Centra porodične medicine, novih kuća za povratnike i otvaranje novih radnih mesta kroz različite projekte.

"Dogovorili smo da vi, građani opštine Ranilug, u toku naredne godine dobijete objekat (Centra porodične medicine) koji će biti dostojan i koji će pružati dostojne uslove za lečenje vas, vaše dece, svih koji žive ne samo u opštini Ranilug, već i u okolini," kazao je Jevtić, dodajući da, sa druge strane – u novim kućama želi da vidi „mlade bračne parove sa decom“.

Rikalo na sastanku sa američkim ambasadorom

A drugi ministar kosovske vlade iz Srpske liste, Nenad Rikalo, sastao se danas sa američkim ambasadorom u Prištini, Gregom Delavijem.

Ministar poljoprivrede i ambasador razgovarali su o razvoju poljoprivrede uopšte, programima ovog ministarstva.

Rikalo je istakao da će korišćenje mera podrške ovog ministarstva i dalje da budu transparentna, dok je Delavi potvrdio svoju podršku i spremnost da u budućnosti podrži razvoj poljoprivrede i mere ruralnog razvoja.

"Opstanak je naš prvenstveni cilj," dodao je, navodeći da je opstanak i "jasna poruka da oni koji su se raselili mogu da se vrate i da žive na Kosovu".  

Jevtić je na kraju podvukao da će raditi na tome da se sva mesta u opštini Ranilug podjednako razvijaju – i Ropotovo, i Tomance, i Korminjane.

Tokom posete položio je i cveće na grobove nedavno poginulih čelnika Raniluga – gradonačelnika Gradimira Mikića i predsednika skupštine opštine – Saše Aleksića.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.