Jevtić raseljenima: Od snage Srpske liste zavisiće povratak, dođite masovno na Kosovo i glasajte

"Jako je važno da Srpska lista, koja je inače na poslednjim parlamentarnim izborima dobila podršku 90% izašlih, nastavi sa jedinom ispravnom politikom. Mi nismo tu da bi bili popularni, već da bi rešavali životna pitanja i životne probleme. Koristim i ovu priliku danas da pozovem sve raseljene da 22. oktobra dođu i glasaju na Kosovu, jer će na taj način dati glas za povratak i za opstanak,“ rekao je ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi  i u novom mandatu – Dalibor Jevtić, tokom obilaska raseljenih lica sa Kosova i Metohije juče u Kraljevu.

Upravo će od snage Srpske liste zavisiti i to kojim će se intenzitetom i na koji način rešavati njihovi problemi, rekao im je Jevtić, istovremeno pozivajući raseljene da masovno dođu na Kosovo i glasaju, saopštava ministarstvo za povratak iz Prištine.

Pred grupom od četrdesetak raseljenih, Jevtić je kazao da će se "boriti za svakog Srbina, za svaku srpsku porodicu da se na Kosovo vrati."

Pored bezbednosti u nekim sredinama, na odluku o povratku raseljenih utiče i pitanje ekonomije, a povratak se planira u skladu sa strategijom koju Ministarstvo za zajednice i povratak ima, i označava da povratak može da bude "svuda tamo gde te porodice žele .“

A šta sadrži plan ovog ministra u prošlom manadatu i šta je rađeno na realizaciji plana, podsetite se  OVDE

Iako se sa jedne strane radi na povratku, sa druge postoji problem prodaje srpske imovine na KiM-u, kaže Jevtić:

"Gledamo da nađemo rešenja zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom i da imovinu koju prodaju Srbi, zajedno sa Crkvom otkupljujemo, jer su ta imanja u onim sredinama u kojima je teško živeti."

Dalibor Jevtić prethodno se sastao sa raseljenima iz Donje Srbice, o tome čitajte u vesti:

Jevtić sa raseljenima iz Donje Srbice: Podrška za što skoriji povratak

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.