Jednomesečni pritvor za L.D. koji je prekjuče uhapšen na Bistričkom punktu

Jednomesečni pritvor za L.D. koji je prekjuče uhapšen na Bistričkom punktu
FOTO: KoSSev

Jednomesečni pritvor za L.D. koji je prekjuče uhapšen na Bistričkom punktu…

Muškarcu iz Zvečana koji je u sredu uhapšen na Bistričkom punktu, i kojeg kosovske vlasti povezuju sa prošlogodišnjim incidentima ispred opštine Zvečan, određen je jednomesečeni pritvor, potvrdio je za KoSSev advokat Ljubomir Pantović.

On se, kako objašnjava advokat, trenutno nalazi u Grdini, zatvoru u blizini Podujeva. Tereti se za četiri krivična dela, od kojih, tvrdi advokat, „ne postoji nijedno“.

Inače, reč je o muškarcu L. D. (1979) koji je prekjuče zaustavljen na Bistričkom punktu, najpre sa ciljem provere o, kako je to saopšteno u policiji, mogućem krijumčarenju robe.

Nakon verifikacije lica i dokumenata, policija je, navode, utvrdila da je reč o osobi koja je tražena u vezi sa dešavanjima maja meseca prošle godine ispred opštinske zgrade u Zvečanu, kada je došlo do sukoba između grupe Srba i pripadnika KFOR-a.

O hapšenju ovog muškaraca oglasila se i Kancelarija za KiM. Tvrde da je u pitanju osoba koja je carinski službenik koji se, navode, godinu dana slobodno kretao, te da je njegovo hapšenje u ovom trenutku isključivo političko delovanje Prištine sa ciljem izazivanja novih tenzija.

O ovom slučaju pročitajte više u:


Kancelarija za KiM: Uhapšeni Zvečanac kao radnik carine normalno se kretao godinu dana, priveden sada jer Priština želi nove tenzije

Zvečanac priveden na bistričkom punktu u vezi sa prošlogodišnjim incidentom sa KFOR-om

Zvečancu L.D. određeno 48-časovno zadržavanje, potom će pred sudiju koji odlučuje za dalje


 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.