Zakletva za pravdu: N.O. priznao krivicu za dela počinjena ispred opštine Zvečan, presuda za par dana

FOTO: KoSSev

Zakletva za pravdu: N.O. priznao krivicu za dela počinjena prošle godine ispred opštine Zvečan, presuda za par dana

Izvor: Zakletva za pravdu (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog; naslov je adaptiran)

Osnovni sud u Prištini odobrio je sporazum o priznanju krivice između Specijalnog tužilaštva Kosova i optuženog N. O, koji je optužen da je 29. maja 2023. godine napao KFOR i Kosovsku policiju u blizini objekta opštine Zvečan, prenosi Zakletva za pravdu.

Nakon usvajanja sporazuma o priznanju krivice, od strane sudije Valjbone Musliju Seljimaj (Valbona Musliu-Selimaj) specijalni tužilac Bekim Kodraljiu (Bekim Kodraliu ) rekao je da je za krivično delo napada na službeno lice preporučena kazna od 15 do 17 meseci zatvora, prenosi „Zakletva za pravdu“.

A za krivično delo učestvovanje u masi koja čini i krivično delo huliganstvo, preporučena kazna je šest meseci zatvora, sa mogućnošću konverzije u novčanu kaznu u iznosu od 10 ili 12 hiljada evra.

Tužilac Kodraljiu predložio je sudu da imajući u vidu predložene kazne da optuženom N.O. izrekne jedinstvenu kaznu prema svojoj oceni u sklopu kazni i preporuka i da se istom ne ukine mera pritvora.

Čak je i branilac optuženog N.O, advokat Gani Hodža, (Gani Hoxha), da ostaju pri predloženim kaznama, tražeći od suda da se uzmu u obzir olakšavajuće okolnosti i da se prema njegovom branjeniku izrekne minimalna kazna u okviru preporuke.

Advokat Hodža je predložio da se optuženom N.O. ukine pritvor sa obrazloženjem da je hranitelj porodice i da će uvek odgovarati sudu.

Zakletva za pravdu: N.O. priznao krivicu za dela počinjena ispred opštine Zvečan
FOTO: Zakletva za pravdu

N.O. je naveo da podržava reči advokata Hodže i da je obećao da neće ponoviti krivično delo i da neće napuštati Kosovo jer mu je tu i porodica.

Optuženi N.O. je prethodno izjavio da je sporazum o priznanju krivice sklopio punom voljom, uz dovoljnu konsultaciju sa odbranom i bez pritisaka.

Objava presude u vezi sa ovim slučajem očekuje se narednih dana, prenosi Zakletva za pravdu.

Uhapšen muškarac u blizini autobuske stanice u KM, razlog za sada nije poznat

Povezane vesti:

Vlajić: N.O. se tereti i za prisustvo na decembarskim barikadama na Severu, određeno mu zadržavanje do 48 sati

Srpska lista nakon novog hapšenja: EULEX i KFOR da se hitno rasporede i građanima obezbede mir

Policija: Srbin N.O. iz K.Mitrovice uhapšen je jutros zbog umešanosti u napad na KFORPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.