Jednomesečni pritvor vlasniku kompanije kojoj je ilegalno prebačeno više od 2 miliona

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Specijalnog tužilaštva i odredio jednomesečni pritvor osumnjičenom K. Š. – vlasniku kompanije „LDA-Group“ kojoj je početkom meseca ilegalno prebačeno na račun više od 2 miliona evra iz kosovskog trezora.

Kako je saopšteno iz suda, osumnjičenom je određen pritvor zbog sumnje na bekstvo kako bi izbegao krivičnu odgovornost i ujedno sumnje da bi ometao tok krivičnog postupka uticajem na svedoke i druge saučesnike.

Mera zadržavanja za osumnjičenog K. Š. je adekvatna mera kako bi se osiguralo njegovo prisustvo u krivičnom postupku, saopšteno je iz ovog suda, prenosi Gazeta Express.

Osumnjičenom K. Š. koji se, kako su juče javili prištinski mediji, nakon više dana policijske potrage, samostalno predao policiji, stavlja se na teret „Pranje novca“.

Optuženom se ujedno zajedno sa okrivljenim L. G. stavlja na teret da je u saizvršilaštvu počinio krivično delo zloupotreba službene dužnosti.

Kosovska policija uhapsila je u četvrtak zaposlenog u kosovskom trezoru pod sumnjom da je u različitim transakcijama prebacio više od 2 miliona evra na račun kompanije ‘LDA Group’ sa sedištem u Lapušniku u opštini Glogovac.

Tada su prištinski mediji, koji od tada intenzivno izveštavaju o ovom slučaju, javili da se traga za još dvojicom osumnjičenih – vlasnicima kompanije kojoj je ilegalno prebačen novac.

Međutim, juče se jedan od osumnjičenih, Kadri Šalja, kako je javila prištinska Koha, samostalno predao policiji.

Njemu je u istom danu određen 48-časovni pritvor.

Pročitajte još:

Koha: Predao se policiji vlasnik kompanije kojoj je ilegalno prebačeno više od 2 miliona

Uhapšen službenik kosovskog trezora zbog ilegalnog transfera više od 2 miliona evra, dvojica u bekstvu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.