PR: Izveštavanje UNMIK-a o Kosovu uklonjeno sa dnevnog reda

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Velika Britanija, koja je od danas preuzela dužnost predsedavajuće Savetom bezbednosti UN-a, uklonila je sa dnevnog reda tromesečno izveštavanje o situaciji na Kosovu.

KoSSev: Fotografiju dnevnog reda SB UN za avgust objavila je i ambasadorka Karen Pirs, navevši da će o prioritetima za ovaj mesec da obavesti i javnost na konferenciji za medije.

Oglasio se i šef kosovske diplomatije, Bedžet Pacoli: „Pozdravljam odluku članova SB UN što nisu uključili Kosovo u dnevni red, što daje i vremena i prostora da se SB UN fokusira na prave izazove. Kosovo nije pitanje za UN od 2008. godine.“

Ovo je saopštio kosovski konzul u Njujorku, Teuta Sahatćija, preko Fejsbuka, koja se takođe zahvalila britanskoj ambasadorki u Ujedinjenim nacijama, Karen Pirs.

„Dnevni red Saveta bezbednosti pod vođstvom Britanije za avgust. UNMIK-ovo izveštavanje na tromesečnom nivou je uklonjeno sa dnevnog reda,“ napisala je Sahatćija.

Osim britanskoj ambasadorki u Ujedinjenim nacijama, Karen Pirs, zahvalila se i svim britanskim diplomatama zajedno sa prijateljskim misijama – američkoj, francuskoj i drugim.

„Ovo predstavlja veoma važan korak u odnosu prema Kosovu i mogućnost je pozitivnih promena u UN-u. To je sjajna pobeda za koju smo zajedno radili dugo vremena,“ navela je Teuta Sahatćija.


Pročitajte još:

Može li Britanija da izbaci KiM sa dnevnog reda sednica SB?

Večernje novosti tvrde: London namerava da spreči održavanje redovne sednice SB UN o Kosovu


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.