Izložba Darka Dozeta u mitrovičkom Akvarijusu

Nakon Gračanice, izložba fotografija Darka Dozeta "Sedam vekova manastira Krupe" biće danas otvorena i u mitrovičkoj galeriji "Akvarijus". Na otvaranju izložbe govoriće iguman manastira Devine Vode, otac Fotije, Bojan Slavković i Ivan Radulović. 

Program je realizovan u saradnji sa Domom kulture Gračanica, a na ovaj način se i galerija "Akvarijus" pridružuje obeležavanju sedamstogodišnjice postojanja i opstajanja jednog od najznačajnijih sedišta srpske kulture i duhovnosti.

Darko Dozet jedan je od naših najznačajnijih savremenih fotoreportera. Radio je za novosadski "Dnevnik", beogradske "Večernje novosti" i agenciju Tanjug, a objavljivao u gotovo svim vodećim svetskim listovima i magazinima. Posebno se istakao u sportskoj fotografiji, ali je jednako uspešno fotografisao i pozorišne predstave. Njegove fotografije ilustrovale su brojne knjige, kataloge i monografije. Imao je samostalne izložbe u više od pedeset gradova širom sveta. Dobitnik je brojnih priznanja za rad i stvaralaštvo u oblasti fotografije.

Izložba se otvara u 19 časova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.