Ivanovićev saradnik: Posle Olivera strah me samo da neću stići ovde da napišem ko i zašto mi je pucao u leđa

"Nikada se nisam bojao smrti. Posle ovog što se desilo Oliveru razmišljam o istoj, i strah me je samo da neću stići da ovde napišem ko je i zašto mi je pucao u leđa…" – ovako glasi tvit saradnika mlađe generacije ubijenog Olivera Ivanovića – Marka Jakšića.

Jakšić nije naveo dalje detalje.

Ovo nije, međutim, prvi tvit jednog od najpoznatijih srpskih tviteraša i blogera Kosova i Metohije koji je privukao pažnju ovog dela javnosti.

"Danas sam bio na 'sastanku' sa Vučićem kao odbornik opozicije, očekivao sam prozivku, spremao se da postavim pitanja neka ali odustao jer nije bilo kamera i bilo me je strah. Od 250 ljudi u sali je samo jedan sedeo, i nije aplaudirao kada je Vođa ušao. Toliko sam mogao i smeo!" – napisao je 20. januara posle sastanka koji je održan iza zatvorenih vrata u sali Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici sa Predsednikom Republike, uz fotografiju na kojoj se vide članovi Srpske liste i rukovodioci institucija koji stoje i aplaudiraju i deo glave Marka Jakšića dok sedi.

Marko Jakšić je tokom lokalnih kosovskih izbora krajem oktobra prošle godine bio na listi građanske inicijative Olivera Ivanovića i postao odbornik u SO Severna Mitrovica, ali ga je Predsedavajući SO Dejan Gurešić, na prvoj redovnoj sednici krajem decembra obavestio da je kosovski ministar lokalne samouprave Ivan Todosijević utvrdio da se on kao zaposleni u Ministarstvu pravde nalazi u sukobu interesa, te da će "morati da se opredeli za jednu od te dve opcije". Gurešić je, inače, bivši član GI SDP "Oliver Ivanović", ali je, zajedno sa šest odbornika Ivanovićeve građanske inicijative, tokom Ivanovićevog boravka u zatvoru u istom danu prešao u opštinski odbor SNS.

Najpoznatiji srpski lider sa Kosova i Metohije od 1999. Oliver Ivanović ubijen je sa 6 hitaca s leđa, 16. januara, ujutru ispred prostorija svoje građanske inicijative. Na isti dan ubijen je 2014. i njegov kum i saborac Dimitrije Janićijević, tada kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.