Italijanski šef diplomatije danas u poseti Beogradu i Prištini

Foto: Ambasada Italije u Beogradu

Ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije, Luiđi Di Majo, doputovaće danas u Beograd. On će potom, u kasnim popodnevnim satima otići i u Prištinu, saopštila je Ambasada Italije u Beogradu.

Ministar Di Luiđi, posetu Beogradu započeće u jutarnjim satima i to sastankom sa premijerkom Vlade Srbije, Anom Brnabić, nakon čega će uslediti i susret sa predsednikom, Aleksandrom Vučićem.

Takođe, kako saopštava italijanska ambasada, planiran je i bilateralan sastanak sa ministrom spoljnih poslova, Nikolom Selakovićem, nakon čega će uslediti zajedničke izjave za medije.

Po završetku posete Beogradu, šef diplomatije Italije otputovaće i za Prištinu.

U međuvremenu, prištinski mediji preneli su da će se on, po dolasku u Prištinu, sastati sa kosovskim premijerom, Aljbinom Kurtijem, kosovskom ministarkom spoljnih poslova, Donikom Gervalom, kao i sa Glaukom Konjufcom.

On će se, kako je najavljeno, obratiti kosovskoj skupštini na posebnom zasedanju.

Takođe, u prisustvu ministra Đi Majo i Gervale, kosovski ministar finansija, Hekuran Murati i italijanski ambasador na Kosovu, Nikola Orlando, potpisaće sporazum, nije navedeno i koji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.