Istok: Povratniku zapaljeno 300 bala sena

Povratniku Miloradu Dubiću u Suvom Lukavcu kod Istoka sinoć je, nešto posle ponoći, zapaljeno 300 bala sena. Naneta šteta procenjuje se na oko 500 evra. Dubićima je i ranije paljeno seno, a takođe im je ukradena krava i tele, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak u Vladi Kosova. U Suvi Lukavac vratili su se 2005.

"Incidenti nisu slučajni, jer neko zaista želi da odustanemo od povratka – što se neće dogoditi," kazao je potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić.  

U međuvremenu, radio Goraždevac javlja da je u selu Tupeč, takođe, zapaljena slama povratniku Zvonimiru Golaću.

"Na ovakve pretnje odgovorićemo još većim zalaganjem da povratnika u 2018. na Kosovu bude više. Moram i sada da zahtevam od nadležnih da hitnim sankcionisanjem onih koji ovakve i slične incidente čine, pomognu posao koji radimo, a to je da Srba na Kosovu bude više i da im se u sredinama kao što je Suvi Lukavac, Rudice, Osojane, Tučep, Koš, Zač, Sinaj, Ljubožda, ali i svim povratničkim sredinama – obezbedi pre svega bezbednost," dodao je. 

Istakao je i da će povratnici u Ministarstvu za zajednice i povratak imati iskrenu podršku da prevaziđu sve loše trenutke, a biće im pružen i svaki vid podrške, uključujući, dodao je, i materijalnu – da ostanu na svojim imanjima.

Iz MZP-a podsećaju i da je pre nekoliko dana porodici Vulić u Rudicama, kod Kline, takođe zapaljeno nešto više od 300 bala sena.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.