Klina: Povratničkoj porodici zapaljen stog sena

Vest je ažurirana u 16.30

Porodici Vulić, u Rudicama kod Kline, noćas je zapaljen stog sena pripremljen za ishranu stoke tokom zime. Vatra je izbila oko ponoći. Izvršen je preliminarni uviđaj, a istraga će biti nastavljena i danas, javlja RTS.

"Izgorela je većina od 300 bala sena, spakovanih za prehranu stoke," kazala je Smilja Vulić, koja, navodi ista RTV, nije mogla da govori kako je došlo do paljevine, niti o motivima i eventualnim počiniocima.

Policija je sa vatrogascima uspela da nakon dva sata akcije i ugasi vatru.

Ovoj porodici je uzgoj stoke jedini izvor prihoda, prenosi RTS i podseća da u Rudicama od 2009. živi sedam srpskih povratničkih porodica, sa više od 20 članova.

Kozarev: Najotvorenija pretnja mogućim povratnicima, potrebna odlučna reakcija međunarodne zajednice 

Zamenik direktora Kancelarije za KiM, Dušan Kozarev, ocenio je da ovakvi slučajevi zahtevaju "odlučnu" reakciju, pre svega međunarodne zajednice:

"Poslednji slučaj palјenja sena srpskih povratnika u okolini Kline jeste najotvorenija pretnja svima onima koji bi i pomislili da se vrate na svoja predratna imanja."

Apelovao je na "albanske političke činioce" na KiM-u da "jasnije osuđuju napade i provokacije protiv Srba, njihove imovine i svetinja".

"Jer napad na imovinu porodice Vulić u selu Rudice ne može se posmatrati izdvojeno od antisrpske histerije koja je za Božić zahvatila neke ekstremne pojedince i organizacije u našoj južnoj pokrajini," ocenio je. 

Dodaje i da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju "nastojati" da, "kad god je to moguće", obešteti sunarodnike u ovakvim situacijama, jer, ocenjuje – napad na imovinu jeste napad na egzistenciju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.